Eigenlijk moet de titel zijn ‘3D model maken met behulp van je stofzuiger’

Maar dat klinkt al ingewikkelder dan het is.

‘Printen’ gaat met de Formbox aangedreven door je eigenhuis-tuin en keuken stofzuiger als volgt; je neemt een bestaande vorm, deze plaats je in de box je sluit je stofzuiger aan brengt een verwarmde plastic coating aan op je object, de stofzuiger zuigt het vacuum, je laat de coating afkoelen en je hebt een vorm van je originele object. Met de onstane mal (‘mold’) kan je je object vervolgens dupliceren met verschillende materialen.

 

De bedenkers van Formbox zien hun doelgroep dan ook breder dan enkel de enthousiastelingen van de DIY maar willen huishoudens overtuigen van het nut een kleine makerspace in hun keuken in te richten, na de form box zal ook een 3d printer volgen en diverse andere machines waarmee je in serie kan produceren in je eigen keuken.

Het dichterbij brengen en ontsluiten van het maak-proces is een fijn streven in een industriele tijd waarbij proces en arbeid steeds verder van de consument komen af te liggen zowel geografisch als in ervaring.

De Formbox is bedacht door het bedrijf Mayku welke nu een kickstarter ingezet hebben om de productie van deze model-mallen bouwer/ 3D printer en laser snijder verlangstuk van een productie schaal te voorzien.

3dprint.com is er zoals je kan lezen in onderstaande link zeer lovend over

THE FORMBOX + YOUR VACUUM CLEANER = BLOWING UP KICKSTARTER

Meer informatie kan je vind op de pagina van het kickstarter project zelf

Gelukkig hoef je niet te wachten op zulke initiatieven maar kan je ook lokaal bij een fablab ‘fabrication laboratory’ – Houten heeft er een in samenwerking met de lokale bibliotheek terecht om je bekend te laten maken met 3Dprinting, laser snijden en het maken van een ‘mold’ om je vormen te gieten.